Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/newopera.se/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/newopera.se/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Destination 9 december

Destination 9 december

På måndag den 9 december är det dags för årets sista Destination Atalante – mötesplatsen där konstnärer och kulturarbetare har möjlighet att via upp och berätta om sitt arbete i samtal med Niklas Rydén, Amanda Nordmark och publiken. Kvällen börjar klockan 19.00 på Atalante (Övre Husargatan 1) och som vanligt är det fri entré!

Program 9 december:

Victor Dohlsten [skådespelare och författare]
Victor Dohlsten har både varit en del av ensemblen på Prague Shakespeare Company, och gjort Hollywood-debut i projekt för HBO, National Geographic och Amazon Prime. Efter mycket film och teater kom han hem till Göteborg för att spela ”Farväl Majorna” som han skrivit tillsammans med sin bror John. Brödernas tidigare föreställning spelades för utsålda hus på både Aftonstjärnan (2018) och Stora teatern i Göteborg (2019), och nu är Victor och John tillbaka med en ny föreställning om Lars Gathenhielm. Föreställningen ”Lasse i Gatan” tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige där en fartfylld berättelse väntar.

Gathenhielmska Huset [en para-institution]
Det är dags för det mytomspunna 1700-tals Huset på Stigbergstorget att pånyttfödas. Isabel Lagos är projektledare, teater och opera regissör med huvudfokus på platsutveckling. Hon har under två år hyrt huset i andra hand och provat arrangemang i olika tvärkonstnärliga sammanhang. Detta har gett ringar på vattnet och ett hyresavtal har nu tecknats med Higab i syfte att Huset ska bli ett kulturellt nav. Områdets 1600-och 1700-talspirater och deras önskan att återuppliva en ‘Libertalia fristad’ på denna plats har blivit ett återkommande tema. Förutom engagemang från nya och gamla hyresgäster, har det genom Isabels olika samarbeten skapats ett team som är del av Husets utveckling i det praktiska och konstnärliga. I denna grupp finner vi Joel Heirås, Patho Galvèz, David Sperling Bolander, Jorge Alcaide och Juan Carlos Poblete.

Niklas Rydén och Hannes Rydén [dramatik, musik, VR]
Med NewOpera CO skapar Niklas Rydén annorlunda musikdramatik. Från hans senaste verk Regrets har tio korta sånger omskapats till en VR-upplevelse. Tillsammans med visuelle programmeraren Hannes Rydén har han laborerat fram olika miljöer med fokus på rumsligt ljud och på mötet mellan film och 3D. På Destination får alla pröva med VR-hjälm.

Konstkollektivet Högen [improvisationsgrupp]
Gör två nedslag med dans och musik. Denna gång med Mari Vittradotter, Sara Axelsson, Anna Emilsson, Britta Kangas, Tanja Andersson, Tobias Karlehag och Niklas Rydén.