Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/newopera.se/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/newopera.se/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Publikens reaktioner november 2013

Publikens reaktioner november 2013

I november 2013 spelade vi sju föreställningar av Sånglösa på Atalante i Göteborg.  Vi fick fantastiskt fina reaktioner från publiken. Och till och med när det var över hundra barn i publiken satt alla koncentrerade och tysta i femtio minuter.

Två teckningar från barnen:

 

Reaktioner från barnen:

Jättebra teater!

Bästa tearten!

Den var kul och jättebra!

Den var jättebra, den va lite sorglig.

Roligt men jobbigt!

Det var lite läskigt.

Bra musik!

En flicka som inte kunde sjunga för att hon hade sett något hemskt, att hennes syster hade drunknat. Men sedan tränade hon på det och då kunde hon sjunga.

Bra teater, för att man kan se hur det ser ut i verkligheten.

Ibland var det lite svårt att förstå, men sedan så tänker man inte på det och så går man igång.

Man förstod när de sjöng.

Jag brukar inte gå så mycket på sådana, men tycket att det var roligt.

Bra, för när man var ledsen så var musiken mer ledsen och när det var normalt så blev musiken bra och den blev gladare när det gick bra för Sånglösa.

Musiken var bra, man förstod den.

Man hängde med, jag var väldigt fokuserad.

 

Reaktioner från de vuxna:

Det var en fin och uppmuntrande pjäs med ett tydligt budskap för dom lite äldre.

Tack för en jättefin föreställning.

Tack för en underbar föreställning! Så vacker!

Eleverna i vår klass var nöjda med besöket, men trodde inte att det skulle vara på det sättet. De hade tänkt sig att opera var på ett annat sätt. Handlingen var aktuell för våra elever och efter besöket samtalade vi om vad Sånglösa hade för problem och varför. Våra elever kunde förstå henne och hade själva erfarenheter. De fick rita och måla något från föreställningen och de skrev också om vad som gjorde Sånglösa ledsen och vad det var som gjorde att hon hade svårt för att sjunga på beställning.
Tack för en fin föreställning och våra elever satt som förtrollade under föreställningen. Tack!

Vi har jobbat vidare med sånglösa och använt oss mycket av det materialet vi fick med oss. Så det har varit användbart. Vi började med att prata om föreställningen och tillsammans med eleverna skrev vi ned vad vi sett. Vidare har vi jobbat med känslor och vi har funderat kring hur det är att vara elak. Snart ska vi prata om sorg, och hur det känns.
Tack för en bra föreställning!