Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/newopera.se/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/newopera.se/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Destination 18 november

Destination 18 november

Måndagen den 18 november är det äntligen dags för höstens första Destination Atalante!

Destination Atalante är Atalantes mötesplats för publik, konst och konstnärer från olika genrer. Här presenteras arbeten som pågår, här berättar konstnärer om tankarna bakom. Här får publiken titta in i processer och samtala med artisterna och varandra. Här möts artister som inte känner till varandra och prövar, visar, undersöker.

Vi håller till på Atalante i Göteborg, Övre Husargatan 1. Kvällen börjar 19.00 och håller på till ca 21.30. Som vanligt är det fri entré!

Program 18 november:

Emelia Hansson | dramatiker, skådespelare och filmregissör.
Hennes film Dagslända visades på Göteborgs Filmfestival 2019. Emelia skriver själv manus till film och scen, och på Destination skall hon presentera ett pågående arbete med monologen ”Kronan du gav mig”. Vi kommer att få se ett utdrag ur manus och möta karaktären Prinsessan.

Veronika Gustafson | dramatiker och musiker.
Veronika skriver musik och dramatik som ofta är i tät omfamning av varandra. Just nu studerar hon dramatik på Biskops Arnö. På Destination kommer hon att spela musik, göra en reading och berätta om hur varje text inom sig bär en melodi.

Erika Lindahl | scenkonstnär och dramatiker.
Erika utforskar narrativens makt i våra liv genom skrivande och scenkonst, och är just nu aktuell med verket ”Lakrimatorium”. Lakrimatorium är ett deltagandebaserat performance som handlar om sorg och gråtande. Verket tar formen av ett donationscenter som – utifrån övertygelsen om sorgens inneboende värde – tar emot, arkiverar och förmedlar sorgefiler människor emellan. På Destination presenterar Erika delar ur tårarkivet – verkets hjärta bestående av de 160 sorgetexter som samlats in under arbetets gång – och berättar om projektet.

Konstkollektivet Högen | improvisationsgrupp.
Högen har kommit att bli något av ett husband på Destination Atalante, och deltar under kvällen med en eller flera improvisationer.

Program och presentation Amanda Nordmark och Niklas Rydén.