Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/newopera.se/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
NewOpera CO på Scenkonstbiennalen

NewOpera CO på Scenkonstbiennalen

Den 10 juni arrangerade NewOpera CO ett seminarium på Scenkonstbiennalen, med titeln ”Musikdramatiken- museum eller förnyare”.

Deltagare i seminariet var Niklas Rydén och Karin Wiberg från NewOpera CO, Karl Peter Eriksson från Man Must Sing och Katarina Aronsson från Kungliga Operan. Tack till alla som kom och lyssnade!

Deltagare i seminariet från vänster:  Niklas Rydén, kompositör och konstnärlig ledare för NewOpera CO och Scenen Atalante, Karin Wiberg, musiker från NewOperaCO, Karl Peter Eriksson, operasångare från Man Must Sing och Katarina Aronsson, chefsdramaturg Kungliga Operan.
Väntande lyssnare.

Om seminariet:

Är operakonsten i framtiden ett museum eller en förnyare av scenkonsten? Med utgångspunkt i NewOpera CO och två andra exempel på nyskapande musikdramatik diskuterar vi musikdramatikens framtid. Det görs massor av ny musikal på teatrarna, operorna spelar klassiker men letar förnyelse, de fria operagrupperna brottas med brist på resurser och spelställen. Så var finns framtiden?

Ett samtal med några tongivande röster från aktuell musikdramatik i Sverige. Vi diskuterar villkoren för nyskriven musikdramatik, spelställen, beställare, infrastruktur. Vad kan vi göra för att stimulera nyskrivet? Var finns platsen för den konstnärliga fördjupningen och utvecklingen inom området?